Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűből-fából Virágszirom tea

Ár:
1.300 Ft (1.024 Ft + ÁFA)

Kistermelői magyar termék Galambokról! A teakeverékek nem tartalmaznak mesterséges aromákat és színezékeket!

Igazi illat- és színkavalkád, amely jókedvre derít. Az akácvirág, körömvirág, rózsaszirom, bodza és napraforgó szirom keveréke harmóniát teremt, javítja a mindennapi közérzetünket. A körömvirág gyulladáscsökkentő hatású, a bodza és akác enyhe vízhajtó hatású, a  napraforgó szirom pedig megnyugtat.

Kiszerelés: összetevők súlyától függően 40-90 gr

 

Egységár: 1.300,00 Ft/doboz
Gyártó: Németh Anita - Fűből-fából
Elérhetőség: CsakAzértIs deliben raktáron

Leírás

A TEAKEVERÉKEKRŐL

A teák elkészítésekor a Bürgi törvényt tartom szem előtt, amely kimondja, hogy az azonos gyógyhatású, de különböző gyógynövényeket, ha célszerűen keverünk össze, akkor erősebb hatást érünk el, mintha a keverékben szereplő növényeket külön-külön használnánk.

 

„A természet varázsát ontja bőven.
A fűben, a virágban és a kőben.
Ó nincs a földön oly silány anyag,
Mely így vagy úgy ne szolgálná javad;
De nincs oly jó, melyben ne volna vész,
Ha balga módra véle visszaélsz!.”

(W. Shakespeare)

RÓLAM 

Németh Anita vagyok. Pár éve tevékenykedem őstermelőként, bár a növényekkel, földdel való foglalatoskodás agrármérnökként régóta az életem része. Családi birtokunkon termesztett növényekből szörpöket, lekvárokat, zöldségkrémeket készítek. Meglévő levendula ültetvényemet folyamatosan bővítem. Termékkínálatom nagy részét mégis a gyógynövényes készítmények teszik ki. Termesztem, gyűjtöm, szárítom, feldolgozom a gyógynövényeket. Szörpöket, szirupokat, kivonatokat, teakeverékeket készítek. Hiszem azt, hogy a gyógynövény nemcsak egy keserű tea, amit meg kell inni, hogy csillapodjon a köhögés, hanem lehet tápláló, finom, szerethető is.  Ezért szerepel a termékeim közt olyan különlegesség,mint pl. a csalán szirup, pitypang szörp, kakukkfüves narancs szörp és még sok más gyógyító finomság.   

Jelenleg természetgyógyász-fitoterapeuta képzésre járok. Bízom benne, hogy ez még inkább hozzásegít ahhoz, hogy a gyógynövényekben rejlő, természet adta erőt minél több emberrel megismertessem.  Termékeim szezonálisak. Mivel nem nagyüzemben készülnek, előfordul, hogy kifogyok valamiből. Pl. egy orgonaszörpöt csak orgonavirágzásban tudok készíteni, de szerencsére a természet úgy alkotta meg a növényeket, hogy tavasztól késő őszig mindig ad valamit, ami szörpként, szirupként üvegekbe, teaként dobozokba kerülhet.