Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szerdahelyi tönkölyös kenyér (0,75 kg)

Természetes fermentálási eljárással készítve, kiváló magyar búzából.

Kenyér összetevői: teljes őrlésű tönkölybúza- és kenyérlisztvíz, só

Ár: 900 Ft

Kiszerelés: 0,75 kg

ÁTVÉTELI LEHETŐSÉGEK:

Rendelésleadás az ajánlatkérő űrlap kitöltésével lehetséges, ahol a szöveges részben több termék is megjelölhető!
SZERDÁN ÉS PÉNTEKEN 14.00-17.00 között ELŐRE MEGRENDELT CSOMAGOK átvétele Nagykanizsán, a Pékkuckó Kamrájában (Rozgonyi utca 1.)
5000 Ft feletti rendelés esetén Nagykanizsa 10 km-es körzetében és a Borsfa-Bázakerettye-Letenye-Tótszerdahely- Becsehely vonalon INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁST biztosítunk.

 

Egységár: 1.200,00 Ft/kg
Gyártó: Erdőszéli Pékkuckó
Elérhetőség: 900 Ft

Leírás

A vadkovászolós technológia lényege, hogy a liszt és víz megfelelő arányú összekeverése és ideális hőmérsékleti, tárolási körülmények közt tartása által ipari élesztő  és egyéb adalékok hozzáadása nélkül is készíthető kenyér. Ezáltal az így készülő termékek mindössze lisztet, vizet és sót tartalmaznak.

"Miért könnyebb megemészteni a vadkovászos kenyeret?
...A kenyér fermentációs folyamatát is beleértve, a termőföldtől a saját emésztésünkig és egészségünkig egy mikrobiális kört zárunk be. A hosszú, lassú kelesztés és a tejsavbaktériumok által termelt tejsav átalakítja a lisztet, amelyből olyan kenyér készül, amely nemcsak számunkra, hanem a mikrobáink számára is táplálékul szolgál. A kovász egy prebiotikum. Bámulatos.
...A kovászolás a kenyérkészítés legősibb módja, amely a természetben előforduló vadélesztőt és tejsavbaktériumokat használja. Jellegzetes ízű kenyér készül belőle, de a fantasztikus íznél és tápanyagtartalomnál sokkal többről van szó. A kovászos kenyér sütése érzéki folyamat, amely egyszerre táplálja az elmét és a testet... Az összefonódásról szól, a kezünket, a tapintásunkat, a szaglásunkat, az ízlésünket, a látásunkat, a hőt és az elménket használjuk. Ezek a tényezők - amik nagyrészt eltűntek abban a törekvésben, hogy a kenyér gyárilag előállított termék legyen - nem függetlenek egymástól, ezek a kovászos kenyér sarokkövei. "
Részlet Vanessa Kimbell Kovásziskola című könyvéből

Egy kis személyes bemutatkozó:
A különböző kelt tészták készítése már egészen kicsi korunktól kezdve része a mindennapjainknak, majd a családalapítással azonos időben úgy határoztunk, hogy kenyereinket is magunk fogjuk készíteni. Sok gyakorlással és önfejlesztéssel sikerült eljutnunk odáig, hogy mindössze a tészta viselkedésére figyeljünk, ne recepteket kövessünk a kívánt végeredmény érdekében. Azt gondoljuk, hogy a mára népbetegséggé váló gluténérzékenység elkerüléséhez a gazdáig és molnárig kell visszamenni, ezért próbáljuk felkutatni azokat a termesztőket és malmokat, akik nem csak a terméshozam és a termelési volumen alapján hozzák meg döntéseiket.
Tevékenységünkkel azoknak szeretnénk segíteni, akik szakítani akarnának a jelenlegi kenyérfogyasztási szokásaikkal, akik emésztési problémákat tapasztalnak és akik fogékonyak az otthon sütésekre. Kiemelten fontosnak tartjuk azt is, hogy a gyerekek tudják és értsék; a liszt és a kenyér nem csupán csak egy a sok közül, amit aznap a boltban veszünk. Hisszük és hangsúlyozzuk; a titok az, hogy nincs titok, csak kitartás és akarat az egészségesebb táplálkozás felé vezető úton.