Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Sava-Borsfa céklás káposztasaláta

Céklás káposztasaláta

Tartósítószert nem tartalmaz

Összetevők: cékla, fehér káposzta, vöröshagyma, ivóvíz, kristálycukor, ételecet, só, fűszerek

Kiszerelés: 720 ml

Gyártó: Sava-Borsfa

Egységár: 694,44 Ft/l
Gyártó: Sava-Borsfa
Elérhetőség: Raktáron

Leírás

Komplex saláta, a vérképző és immunerősítő cékla házasítása a keresztesvirágú káposztával. Finom és egészséges. 

cékla, főleg a téli hónapokban, az egyik legfontosabb vitamin- és ásványianyag-forrásunk.
Jellegzetes bíbor színű, a répafélék családjába tartozó, eredetileg Dél- és Közép-Európában őshonos növény. Mára már szinte az egész világon termesztik. Főleg a gyökerét fogyasztjuk, de zsenge hajtásai, levelei salátába keverve fogyaszthatók.
Jelentős a kálium, kálcium, vas, nátrium, foszfor és kén tartalma, valamint gazdag antioxidáns tulajdonságú A-, B- és C-vitaminban. A népi gyógyászatban kiváló vérképzőként ismerik. A céklalé sárgarépalével keverve májtisztító, májvédő hatású. Erősíti az immunrendszert.
Magas folsav tartalma miatt kismamák számára ajánlott a fogyasztása.

fejes káposzta a legrégebbi kerti növények egyike. Fehér káposztának is nevezik. Sokoldalúan felhasználható. Nagy a vitamin-, ásványi só, és rosttartalma. A fejes káposzta táplálkozási értékét elsősorban a benne található B1-, B2- és C-vitamin adja. 

A savanyítás megőrzi a káposzta C-vitamin tartalmát is, így a hordós káposzta télen is olcsó vitaminforrás. Az pedig még értékesebbé teszi, hogy az igazi savanyú káposzta ízesítéséhez hagyományosan felhasznált fűszerek (mustármag, kapor, babérlevél, bors, köménymag, torma, stb.) maguk is gyógynövények, légúti és emésztőszervi jótékony hatásuk hozzáadódik a káposzta értékeihez.

A terméket előállító vállalkozásról: 

Borsfán található a Sava-Borsfa tartósító üzem, ahol Istvánék a hagyományos dunsztolásos technológiával készítik termékeiket immáron több mint 10 éve.
A hagyományos falusi ízvilág megtartása mellett készülnek itt uborka-, cékla-, paprika- és káposztafélék, vegyes savanyúságok, savanyított répa, befőttek és lekvárok egyaránt. Egyedi termékeik a svéd uborka és a céklás káposzta. 
Istvánék figyelmet fordítanak arra is, hogy az alapanyag beszerzésénél lehetőség szerint a helyben termelt portékákat részesítsék előnyben.
A JótEvők termelőihez ők is szívesen csatlakoztak, hiszen szeretnének termékeikkel egy új, modern gondolkodású vásárlói réteget is elérni, akik reményeik szerint értékelik majd az ő helyi törekvéseiket.