Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Naturfood mandulabél

Mandulabél

Összetevők: mandulabél

Kiszerelés: 100 g

Egységár: 5.500,00 Ft/kg
Gyártó: Naturfood

Leírás

mandula egy csonthéjas termés, illetve az azt termő mandulafa rövidebb neve. Őshazája Nyugat-Közép- és Kelet-Ázsia. Legközelebbi rokona az őszibarack, távolabbi rokonai a szilva és a kajszibarack

A mandula jó B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagok közül jelentős mennyiségű káliumot, kálciumot, magnéziumot és foszfort tartalmaz. Nyomelemek közül a vas, mangán, cink tartalma kiemelendő.
A belső, barna maghéj antioxidáns-tartalma védi meg a magbél olaját a légköri oxigéntől és megavasodástól, értékes volta miatt nem célszerű eltávolítani, ráadásul ízletes is. 

A mandula a marcipán alapanyagát képezi. 

A mandulabél terméket magában fogyasztva vagy müzlik, sütemények, töltelékek készítéséhez ajánljuk. 

Fénytől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó.

A termék mandulabalet tartalmaz és földimogyorót, dióféléket, szezámmagot felhasználó üzemben készült.