Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Horváth Sajtműhely

Tótszerdahelyen, egy kis gazdaság sajtműhelyében immáron több éve készülnek sajtok a magyar tarka tehenek adta fantasztikus házi tejből. István már kiskorában megszerette az állatok közelségét, talán ez is inspirálta arra, hogy érettségi után agrár egyetemre jelentkezzen. Az alapképzést Gödöllőn, a Szent István Egyetem Mezőgazdasági- és Környezettudományi Karán végezte, majd ezután Keszthelyen, a Pannon Egyetem Georgikon Karán szerzett mester-diplomát. Sajtkészítés “tanulmányait“ – mert azt vallja, hogy ehhez egy élet tapasztalata is kevés - Béla bácsi sajtkészítő mestertől kezdte el tanulni, aki megmutatta, milyen szép szakma is ez.
Az elején leginkább azért kezdtek el foglalkozni a tejjel, sajtkészítéssel, hogy tudják mit eszik a család. Aztán megkóstolták a rokonok, ismerősök és így egyre több ember ismerte meg sajtjaikat. A hosszú távú tervük, hogy párjával együtt- aki szintén kitanulta a sajtkészítést - kiépítsék és üzemeltessék gazdaságukat. 
Rendezés:
Nézet: