Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ghaurved Tárkonyos Mustár 200 g

Ár:
650 Ft (512 Ft + ÁFA)

Tárkonyos Mustár

Tartósítószert, adalékot, ízfokozót nem tartalmaznak!

A több, mint 200 éves családi receptúra garanciája a mindig kiváló minőségnek.

Kiszerelés: 200 g

Egységár: 3.250,00 Ft/kg
Gyártó: Ghaurved Mustár
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

A felhasznált fűszerek kiemelik a mustár kitűnő aromáját, erősítik jótékony hatásait, harmóniát teremtenek a különféle ételek és ízek között.

A Ghaurved  Vadász tárkonyos mustár legfontosabb összetevője az erdélyi konyha fontos eleme: a tárkony. E kiváló fűszer harmonikusan belesimul a mustár alapízébe.

Ezen mustárkülönlegesség egyediségét éppen egyszerűsége adja, és az a kellemesen csípős íz, amely legfőbb jellegzetessége.

A konyha “Jolly Joker”-e. Legelőnyösebb a sertés- és marhahúsból készült ételekhez, de a vadas mártás és a grillpác sem képzelhető el nélküle. A különféle ragulevesek, főzelékek elengedhetetlen összetevője.

Összetevők: ivóvíz, sárga- és barna mustármag (17%), biológiai erjesztésű ecetek, cukor, só, tárkony, fűszerek.

A termékeket előállító vállalkozásról:

A Valkonyán élő, kertész- és élelmiszeripari mérnök Vereckei Ágnes - akit a Magyar Konyha Magazin 2016 legjobb 3 termelője közé választott - egy tótszentmártoni kis üzemben készíti ínycsiklandó mustárjait.
A Ghaurved mustárok több, mint kétszáz éves családi receptúra alapján készülnek, amit Patakfalvi Judit hozott magával Magyarországra. Jutka néni 20 éven át készítette kis házi üzemében a különböző mustárokat, majd úgy döntött, végleg felhagy vele. Hogy ne vesszen el az a tudás, amit több száz évig éltettek eleink, Ágiék megvásárolták a mustárkészítő gépet, s vele az ősi családi receptúrát is. Jutka néni azonban ma is részese a „mustáralkotó” folyamatnak. Az ő tudása is segítette Ágit az újabb, a mai kor emberének ízlésvilágához illeszkedő receptek kidolgozásában.
A Ghaurved mustárokban nincs se tartósítószer, se ízfokozó, se sűrítőanyag. Ötvözve a barna mustár különösen jótékony hatásait a hagyományos sárga mustármagéval, nemcsak a magyar piacon egyedi ízeket alkottak, de mustáraik, a bennük lévő kiváló minőségű magyar alapanyagok jóvoltából több, mint egy évig elállnak, akár hűtés nélkül is. 
Ági hitvallása: "Azt szeretnénk, ha a mustár megkapná méltó helyét a magyar konyhában, nemcsak nagyszerű élettani hatásai miatt, de azért is, mert ízesebbé és színesebbé tehetik hétköznapjainkat. Ne csak sültek, kolbász és virsli mellé fogyasszuk őket, hanem próbáljunk főzni is velük! Meg leszünk lepve, mennyi mindenre jók. Az a szándékunk, hogy termékeink kultúrát teremtsenek úgy, hogy közben hagyományt őriznek."