Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ghaurved Mézes-Fokhagymás Mustár 350 g

Ár:
850 Ft (669 Ft + ÁFA)

Mézes-Fokhagymás Mustár 

Tartósítószert, adalékot, ízfokozót nem tartalmaznak!

A több, mint 200 éves családi receptúra garanciája a mindig kiváló minőségnek.

Kiszerelés: 350 g

Egységár: 2.428,57 Ft/kg
Gyártó: Ghaurved Mustár
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

A fokhagyma kedvező élettani hatásaival és ízével kiegészült egyedi mustár, amely leginkább a vörös húsokból készült karakteres és a grillezett ételekhez illik. Mártások készítéséhez is ajánlott. Fűszeres és ízes.

A Ghaurved  Grill mézes-fokhagymás mustár ízét legjobban a grill ételeken adja ki, amikor a méz karamellizálódik a sütéskor.
Egyaránt alkalmas könnyű- és nehéz húsok pácolására, de zöldségféléken is ízletes.

A pácolás tarthat 1-2 napig, de már néhány perc után is süthető az étel, nincs szükség hosszabb időre. A vad- és marha ételek azonban meghálálják a néhány napos érést.

Kiválóságát nemcsak a friss termelői méz, hanem a kiváló, K-mentes Parajdi bányasó adja.

Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (17,2%), biológiai erjesztésű ecetek, méz, só, fokhagyma, fűszerek.

A termékeket előállító vállalkozásról:

A Valkonyán élő, kertész- és élelmiszeripari mérnök Vereckei Ágnes - akit a Magyar Konyha Magazin 2016 legjobb 3 termelője közé választott - egy tótszentmártoni kis üzemben készíti ínycsiklandó mustárjait.
A Ghaurved mustárok több, mint kétszáz éves családi receptúra alapján készülnek, amit Patakfalvi Judit hozott magával Magyarországra. Jutka néni 20 éven át készítette kis házi üzemében a különböző mustárokat, majd úgy döntött, végleg felhagy vele. Hogy ne vesszen el az a tudás, amit több száz évig éltettek eleink, Ágiék megvásárolták a mustárkészítő gépet, s vele az ősi családi receptúrát is. Jutka néni azonban ma is részese a „mustáralkotó” folyamatnak. Az ő tudása is segítette Ágit az újabb, a mai kor emberének ízlésvilágához illeszkedő receptek kidolgozásában.
A Ghaurved mustárokban nincs se tartósítószer, se ízfokozó, se sűrítőanyag. Ötvözve a barna mustár különösen jótékony hatásait a hagyományos sárga mustármagéval, nemcsak a magyar piacon egyedi ízeket alkottak, de mustáraik, a bennük lévő kiváló minőségű magyar alapanyagok jóvoltából több, mint egy évig elállnak, akár hűtés nélkül is. 
Ági hitvallása: "Azt szeretnénk, ha a mustár megkapná méltó helyét a magyar konyhában, nemcsak nagyszerű élettani hatásai miatt, de azért is, mert ízesebbé és színesebbé tehetik hétköznapjainkat. Ne csak sültek, kolbász és virsli mellé fogyasszuk őket, hanem próbáljunk főzni is velük! Meg leszünk lepve, mennyi mindenre jók. Az a szándékunk, hogy termékeink kultúrát teremtsenek úgy, hogy közben hagyományt őriznek."