Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ghaurved Magos Mustár 350 g

Ár:
850 Ft (669 Ft + ÁFA)

Magos Mustár 

Tartósítószert, adalékot, ízfokozót nem tartalmaznak!

A több, mint 200 éves családi receptúra garanciája a mindig kiváló minőségnek

Kiszerelés: 350 g

Egységár: 2.428,57 Ft/kg
Gyártó: Ghaurved Mustár
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

Rafináltan csípős csemege, melyben a sárga és fekete mustármag aránya teremt ízharmóniát. Minden alkalomra és minden ételhez ajánlott, különösen kolbászok és sültek mellé. Pácolásra is kiválóan alkalmas. Csípős és ízes. A két féle mustármag kombinációja igazán különleges ízvilágot nyújt.

A Ghaurved Ínyenc magos mustár nemcsak sárga, de fekete mustármagot is tartalmaz,  mely még jobban kiemeli karakterességét.

A szájba kerülve előbb édeskés, majd amikor a magok elpukkannak, érződik igazán csípős, pikáns íze.

Kolbászhoz, virslihez a legkiválóbb, de jól lehet vele húsok sütésekor is bánni. A sütőben a húst megvédi a kiszáradástól. Ízletes, látványos,  és hasznos burkot ad a kész ételnek.

Összetevők: ivóvíz, darált és egész sárga-, barna mustármag (23%), biológiai erjesztésű ecetek, cukor, só, tárkony, fűszerek.

A termékeket előállító vállalkozásról:

A Valkonyán élő, kertész- és élelmiszeripari mérnök Vereckei Ágnes - akit a Magyar Konyha Magazin 2016 legjobb 3 termelője közé választott - egy tótszentmártoni kis üzemben készíti ínycsiklandó mustárjait.
A Ghaurved mustárok több, mint kétszáz éves családi receptúra alapján készülnek, amit Patakfalvi Judit hozott magával Magyarországra. Jutka néni 20 éven át készítette kis házi üzemében a különböző mustárokat, majd úgy döntött, végleg felhagy vele. Hogy ne vesszen el az a tudás, amit több száz évig éltettek eleink, Ágiék megvásárolták a mustárkészítő gépet, s vele az ősi családi receptúrát is. Jutka néni azonban ma is részese a „mustáralkotó” folyamatnak. Az ő tudása is segítette Ágit az újabb, a mai kor emberének ízlésvilágához illeszkedő receptek kidolgozásában.
A Ghaurved mustárokban nincs se tartósítószer, se ízfokozó, se sűrítőanyag. Ötvözve a barna mustár különösen jótékony hatásait a hagyományos sárga mustármagéval, nemcsak a magyar piacon egyedi ízeket alkottak, de mustáraik, a bennük lévő kiváló minőségű magyar alapanyagok jóvoltából több, mint egy évig elállnak, akár hűtés nélkül is. 
Ági hitvallása: "Azt szeretnénk, ha a mustár megkapná méltó helyét a magyar konyhában, nemcsak nagyszerű élettani hatásai miatt, de azért is, mert ízesebbé és színesebbé tehetik hétköznapjainkat. Ne csak sültek, kolbász és virsli mellé fogyasszuk őket, hanem próbáljunk főzni is velük! Meg leszünk lepve, mennyi mindenre jók. Az a szándékunk, hogy termékeink kultúrát teremtsenek úgy, hogy közben hagyományt őriznek."