Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ghaurved Déligyümölcsös Mustár 200 g

Déligyümölcsös Mustár 

Tartósítószert, adalékot, ízfokozót nem tartalmaznak!

A több, mint 200 éves családi receptúra az alapja és a garanciája a mindig kiváló minőségnek.

Kiszerelés: 200 g

Termékeink SZEMÉLYESEN ÁTVEHETŐEK előzetes megrendelést követően Nagykanizsán, a Szőlőskert Fogadó udvarán (Szőlősgazda út 1.) tartandó Piac a kertben eseményen
továbbá
5000 Ft feletti rendelés esetén Nagykanizsa 10 km-es körzetében és a Borsfa-Bázakerettye-Letenye-Tótszerdahely- Becsehely vonalon INGYENES HÁZHOZ SZÁLLÍTÁST biztosítunk.
Egységár: 4.000,00 Ft/kg
Gyártó: Ghaurved Mustár
Elérhetőség: 800 Ft Átvétel: Piac a kertben

Leírás

A gyártó két legújabb mustára közül az egyik, az oázis-déligyümölcsös mustár.

Az oázis egy kifejezetten édes mustár. Ez a magyar közízlésben nem annyira népszerű, ám nincs benne hozzáadott cukor, csak az aszalt gyümölcsök cukra, így alacsony a glikémiás indexe.

Kifejezetten a gyermekeknek készítették, akiknél a cukorháztartás egy sérülékeny pont, mivel rengeteg szénhidrátot és telített zsírt esznek a mai ételekkel. Viszont az édes íz fontos a számukra. A mustárt a gyerekek nem kedvelik annyira, mint a ketchupot, pedig az sokkal egészségesebb, mint a ketchup. 

Összetevők: ivóvíz, sárga mustármag (16%), biológiai erjesztésű ecetek, parajdi só, aszalt datolya és füge, gyümölcscukor, fűszerek. Bio narancsolajat tartalmaz (<0,1 g/100 g).

A termékeket előállító vállalkozásról: 

A Valkonyán élő, kertész- és élelmiszeripari mérnök Vereckei Ágnes - akit a Magyar Konyha Magazin 2016 legjobb 3 termelője közé választott - egy tótszentmártoni kis üzemben készíti ínycsiklandó mustárjait.
A Ghaurved mustárok több, mint kétszáz éves családi receptúra alapján készülnek, amit Patakfalvi Judit hozott magával Magyarországra. Jutka néni 20 éven át készítette kis házi üzemében a különböző mustárokat, majd úgy döntött, végleg felhagy vele. Hogy ne vesszen el az a tudás, amit több száz évig éltettek eleink, Ágiék megvásárolták a mustárkészítő gépet, s vele az ősi családi receptúrát is. Jutka néni azonban ma is részese a „mustáralkotó” folyamatnak. Az ő tudása is segítette Ágit az újabb, a mai kor emberének ízlésvilágához illeszkedő receptek kidolgozásában.
A Ghaurved mustárokban nincs se tartósítószer, se ízfokozó, se sűrítőanyag. Ötvözve a barna mustár különösen jótékony hatásait a hagyományos sárga mustármagéval, nemcsak a magyar piacon egyedi ízeket alkottak, de mustáraik, a bennük lévő kiváló minőségű magyar alapanyagok jóvoltából több, mint egy évig elállnak, akár hűtés nélkül is. 
Ági hitvallása: "Azt szeretnénk, ha a mustár megkapná méltó helyét a magyar konyhában, nemcsak nagyszerű élettani hatásai miatt, de azért is, mert ízesebbé és színesebbé tehetik hétköznapjainkat. Ne csak sültek, kolbász és virsli mellé fogyasszuk őket, hanem próbáljunk főzni is velük! Meg leszünk lepve, mennyi mindenre jók. Az a szándékunk, hogy termékeink kultúrát teremtsenek úgy, hogy közben hagyományt őriznek."