Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Garat Malom

 

A mohácsi Garat Malom a mai formájában 2017-ben kezdte meg működését azzal az eltökélt szándékkal, hogy csak és kizárólag magas minőségű és különleges búzafajták kerüljenek megőrlésre, ami a magyar malomipar koncentrálódását figyelembe véve szinte egyedülálló cél. A búzát is ők termesztik, ezáltal a teljes folyamatot átlátják a vetéstől egészen addig, míg a pékekhez vagy a vásárlókhoz kerül egy-egy termékük. Kíméletes őrlésvezérléssel dolgoznak és malmuk adottságaiból adódóan lisztjeik tartalmazzák a magas ásványi anyag- és vitamin tartalmú búzacsírát is. A molnárok folyamatosan ellenőrzik az őrlés során a hengereket, tapintással állapítják meg a lisztek finomságát és ennek megfelelően állítják át a gépeket. 
Végtelenül szimpatikus bennük, hogy nem túl nagyban gondolkodnak, így tudják tartani a kiemelkedő minőséget, ami a lisztjeikből készült kenyereknél nagyon szépen meg is mutatkozik. Az általuk termesztett és őrölt királybúza például egy igazi gasztronómiai kiválóság.
Amire a legbüszkébbek: "100%-ig adalékanyagmentes liszteket állítunk csak elő. Nem teszünk hozzájuk semmit és nem is veszünk el a búzából semmit."
Jelmondatuk: "Garat Malom lisztje, az én konyhám kincse!"

Rendezés:
Nézet: