Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Dóka H6 Pinot blanc '17

Ár:
1.890 Ft
1.600 Ft (1.260 Ft + ÁFA)

H6 Pinot blanc 2017 a „H” sorozatból …

Legszebb fehér Hordós válogatásainkat rendezzük a H-sorozatba, ahol hordó és a bor valóban „egymásra talál”, és ebből a találkozásból új élmény születik.

Az eredmény a Pinot blanc-nál: kifinomult elegancia, ízgazdag, kerek kortyok, hordós fűszerességgel, hosszú lecsengéssel.

Kiszerelés: 0,75 l-es palack


 

Egységár: 2.133,33 Ft/l
Gyártó: Dóka Éva Pincészet
Elérhetőség: Raktáron
Menny.:db

Leírás

A korty klasszikus ívet jár be a kóstoláskor: vidám, üde citrusos illattal, frissességgel nyit, amit a megkapóan szép textúra andalító élvezete és a fahordós érlelés diszkrét bája követ; mindez ráadásképp hosszú lecsengéssel párosul. 

"Az átváltozás irányítása a szőlőtőkétől a palackig: ez a mi szenvedélyünk!
A Zala folyót kísérő szelíd lankákon kiváló adottságú területek találhatók, ahol évszázados hagyományai vannak a szőlő- és bortermelésnek. A Dóka Éva Pincészet szőlőterületei a Zala-völgyet kísérő csáfordi és aranyodi, valamint a Kis-Balaton közelében elterülő pogányvári dombokon helyezkednek el, mintegy 25 ha-on. Ezek betelepítése, újra telepítése 2003-ban és 2004-ben kezdődött és tart folyamatosan.
Minőségi elvárásainkban nem kötünk kompromisszumot, ez a vezérelv irányítja a feldolgozás és az érlelés folyamatát. Minden fajtáról határozott elképzelésünk van, de ez nem jelenti azt, hogy ne kísérleteznénk. Így születnek évről-évre megbízható minőségű tételek, meglepetések és nagy felfedezések egyaránt.
Célunk, hogy minőségi borainkkal, színvonalas vendéglátásunkkal hozzájáruljunk ahhoz, hogy a zalai borvidék ismét visszanyerje régi rangját, elismertségét. A bor nem csupán ital. Egy pohár jó bor izgalmas felfedezőút kezdete: lehet szellemi távlatokat nyitó, érzékeket felkorbácsoló, vagy akár andalító, elgondolkodtató is. Pincészetünkben a magyar borkultúra iránti elkötelezettséggel azon dolgozunk, hogy a Zalai-dombvidék legjobb termőtájainak adottságaiból létrehozzuk ezt a csodát." by Dóka Éva